Tagtik

Fox News haalt uit naar Molenbeek

De Britse reporter van Fox News Katie Hopkins heeft snoeihard uitgehaald naar de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek. Naar eigen zeggen is Molenbeek nog steeds de jihadihoofdstad van Europa. Althans dat besluit de rechtse journaliste nadat ze de gemeente een bezoek bracht.

Journaliste Katie Hopkins heeft het op de populaire Amerikaanse tv-zender Fox News gehad over Molenbeek. Ze maakte een reportage over Molenbeek voor het rechtse Canadese medium The Rebel Media en vertelde hierover bij Fox News. Haar bezoekje aan de omstreden Belgische gemeente beviel haar duidelijk niet.

"Politici sluiten bewust de ogen om stemmen te kunnen halen bij moslims en jihadi's", zegt Hopkins in haar reportage. Ook had ze een gesprek met Molenbeeks burgemeester Françoise Schepmans (MR). Daarin vroeg ze waarom de burgemeester geen actie ondernam toen ze een maand voor de aanslagen in Brussel een lijst kreeg met de namen van tientallen jihadisten, waaronden Abdeslam en Abaaoud. Schepmans pareerde deze kritiek door te zeggen dat het niet haar taak is om dit te onderzoeken, maar die van de federale politie. "Ik ben geen sheriff", reageerde Schepmans. "Je ontloopt je verantwoordelijkheden", klinkt het bikkelhard bij de Britse journaliste.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Fox News)

Ook dit kan u interesseren