Tagtik

Francken haalt zwaar uit naar Milquet

Vorige week dinsdag gaf Theo Francken (N-VA) een uiteenzetting over zijn migratiepolitiek aan studenten op de VUB. Tijdens zijn betoog verdedigde Francken andermaal het 'Australische model' en pleitte Francken voor de afschaffing van de dubbele nationaliteit.

De Staatssecretaris voor Asiel en Migratie benadrukte voor een tot aan de nok gevulde aula dat hij een zeer moeilijke situatie erfde na wanbeleid van vorige ministers binnen het departement Binnenlandse Zaken. De vele geradicaliseerden die ons land teisterden de voorbije jaren, schrijft Francken dan ook af op het beleid van voorgangers. Dat schrijft L'Echo.

"Wie stond er aan het hoofd van de staatsveiligheid in 2012, voor Jan Jambon? Wie?", vraagt Francken aan de aanwezigen op de VUB. "Joëlle Milquet, de meest chaotische persoon die ik ooit ontmoet heb", gaat de Staatssecretaris verder. Het publiek reageert verdeeld, sommigen kunnen zich niet beheersen en barsten in het lachen uit, anderen kunnen de beschuldigingen maar matig appreciëren.

De VUB-aula was immers zeker niet uitsluitend gevuld met N-VA-fans. Normaal gezien zou Francken op 4 mei 2017 de menigte toespreken op de VUB. Maar deze bijeenkomst werd geannuleerd na protest van linkse studenten. Dit jaar verzekerde Caroline Pauwels, rector van de VUB, dat de presentatie van Francken mocht doorgaan in de geest van het open debat.

(FvE and Skwadra by Tagtik/Source: L'Echo/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren