Tagtik

Franse sportkrant haalt Youri Tielemans door het slijk

De transfer van middenvelder Youri Tielemans (21) van RSC Anderlecht naar het grote AS Monaco is nog geen veredeld succes gebleken. De jonge Rode Duivel heeft het moeilijk om een basisplek te veroveren in het sterrenelftal van trainer Leonardo Jardim.

Dinsdagavond verloor AS Monaco verrassend genoeg in eigen huis van het bescheiden Angers. De gerenommeerde Franse sportkrant L'Equipe was niet bepaald positief in haar spelersbeoordeling.

Zo kregen Youri Tielemans én Nacer Chadli beide een 2/10. "Tielemans is een makkelijk doelwit, want de verwachtingen zijn enorm voor een speler waar toch 25 miljoen euro voor betaald werd en die gezien moet worden als één van de nieuwe leiders", klinkt het bij L’Equipe. "Maar de Belg stelt match na match teleur en hij lijkt zijn vertrouwen kwijt. Te veel verloren ballen, makkelijke dingen die fout gaan. Op het uur vervangen", luidt het bikkelharde verdict van L'Equipe.

Ook Rode Duivel Nacer Chadli werd vroegtijdig vervangen en krijgt er in de pers van langs. "We kunnen niet zeggen dat hij in zijn vierde match voor Monaco al zijn draai gevonden heeft. Een halfuur lang op de rechterflank, terwijl hij beter zou moeten zijn op links. De Belg had geen enkele bijdrage aan het aanvalsspel van zijn ploeg", luidt de verklaring bij zijn 2 op 10.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren