Tagtik

Gas-boetes na dodelijk zwemongeval Paalse Plas

Een 19-jarige jongeman uit Tessenderlo is maandagavond verdronken in de Paalse Plas in Beringen. De tiener zwom er in de zwemzone, maar op dat moment hing de rode vlag uit. Hij en enkele tientallen andere zwemmers negeerden het zwemverbod.

Het slachtoffer bleef zeker een halfuur onder water. De hulpdiensten brachten de 19-jarige jongeman nog naar het ziekenhuis in kritieke toestand. Niet veel later overleed hij echter in het ziekenhuis.

Burgemeester van Beringen Maurice Webers reageert met veel medeleven, maar kondigt wel maatregelen aan voor wie de rode vlag nog negeert. "Ik kan begrijpen dat mensen afkoeling zoeken bij deze temperaturen maar wat mensen vergeten is dat het ook gevaarlijk kan zijn. We moeten eerst nog afwachten wat het onderzoek naar de dood van de jongen oplevert. Maar we dringen er intussen toch nog eens op aan niet te zwemmen waar dat niet mag en niet te zwemmen als er geen redders aanwezig zijn en de rode vlag uithangt", zegt hij bij VRT NWS.

Wie toch nog verkoeling zoekt waar er niet gezwommen mag worden, riskeert een gas-boete. "Ik heb de politie gevraagd intussen meer toezicht te houden. En we hebben het ook mee opgenomen in het reglement voor de gasboetes", klinkt het.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren