Tagtik

Geen Champions League: Hazard en Courtois weg bij Chelsea?

Op de laatste speeldag van de Premier League moest Chelsea rekenen op een misstap van Liverpool tegen Brighton en zelf gaan winnen bij Newcastle om een plek te bemachtigen in de Champions League van volgend seizoen. Liverpool won echter met 4-0 en Chelsea ging zelf de boot in met 3-0. De Blues eindigen daarmee vijfde en moeten dus volgend seizoen genoegen nemen met de Europa League.

Voor de supporters is het bang afwachten of sterkhouders als Eden Hazard en Thibaut Courtois het missen van de Champions League niet als reden gaan aanwenden om andere oorden op te zoeken. Zowel Hazard (einde contract in 2020) als Courtois (einde contract in 2019) gingen nog niet in op het voorstel van het bestuur van de Blues om hun contract te verlengen.

Beide spelers worden al geruime tijd in verband gebracht met een transfer naar Spanje. Real-trainer Zidane is een grote fan van Hazard en voor de 27-jarige Rode Duivel is het wellicht nu of nooit als hij ooit in het Bernabéu wil spelen.

Ook Courtois droomt van een terugkeer naar de Spaanse hoofdstad: zowel Real als Atlético zijn in hem geïnteresseerd, maar ook PSG kan een doelman van zijn kaliber gebruiken.

Chelsea zal wellicht niet alleen met geld over de brug moeten komen als ze de twee Rode Duivels in Londen willen houden. Beide spelers zullen wellicht hun toekomstplannen laten afhangen van de trainer die het volgend seizoen voor het zeggen krijgt op Stamford Bridge.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren