Tagtik

Geen excuses, maar nieuwe bouwplannen bij uitbater brug

Zaterdag kregen 18 slachtoffers van de brugramp in Genua een staatsbegrafenis. Zaterdag werd dan ook in heel Italië uitgeroepen als een dag van nationale rouw. Op deze druk bijgewoonde plechtigheid kregen de slachtoffers een minutenlang applaus. De aartsbisschop van Genua probeerde troostende woorden te spreken tijdens deze emotioneel geladen viering. Tevens werden de reddingswerkers geëerd voor hun moed en inzet.

De familie van de andere slachtoffers weigerden om deel te nemen aan de staatsbegrafenis en namen in intieme kring afscheid. Zij zijn immers razend op de regering.

Officieel zijn er geen vermisten meer. Vandaag is nog een gewonde overleden aan zijn verwondingen, waardoor het dodentol op 43 komt te liggen.

Autostrade per l'Italia heeft zaterdagmiddag een persconferentie gegeven. Daar bood het privébedrijf dat de snelwegbrug in Genua uitbaat, echter haar excuses niet aan. Het reageerde wel voor het eerst op het drama.

Het bedrijf kreeg de afgelopen dagen heel wat kritiek omdat het onderhoud van de brug niet naar behoren zou zijn gebeurd. Wel maakte het bekend dat het 500 miljoen zal vrijmaken om de slachtoffers te vergoeden.

Over acht maanden wil Autostrade per l'Italia een nieuwe brug hebben. "Uit het onderzoek blijkt nu, uur na uur, dag na dag, dat we eerst de huidige constructie zullen afbreken, om daarna de heropbouw te starten van een brug die uit staal zal bestaan en die de vallei van de Polcevara intact zal laten", kondigt de CEO van Autostrade per l'Italia aan.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren