Tagtik

Geert Wilders naar Londen met opvallende missie

De extreemrechtse Nederlandse politicus Geert Wilders (PVV) zal volgende week naar Engeland reizen om er deel te nemen aan een demonstratie voor de Britse anti-islamactivist Tommy Robinson. De manifestanten eisen de vrijlating van de man die een gevangenisstraf van 13 maanden uitzit voor het filmen van verdachten in een rechtszaak over zedenmisdrijven. Tommy Robinson kreeg hiervoor in 2017 een voorwaardelijke celstraf, maar werd vorige week in Leeds opnieuw aangehouden voor een vergelijkbaar delict.

Robinson bracht verslag uit van een proces van Britse mannen van Pakistaanse komaf die terechtstonden wegens het seksueel misbruiken van tientallen meisjes.

"Ik ben uitgenodigd voor een grote demonstratie volgende week in Londen en ik zal die bijwonen", zegt Geert Wilders. De Nederandse politicus vreest voor het leven van zijn geestverwant als hij tussen islamitische medegevangenen terecht zou komen. Daarom eist Wilders samen met rechts-populisten uit binnen- en buitenland de vrijlating van Robinson.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren