Tagtik

Gerets dient klacht in na doodsbedreigingen van ex-ploegmaat

Voormalig voetballer en voetbaltrainer Eric Gerets (64) dient een klacht in tegen ex-Rode Duivel Gilbert Bodart (55). Die laatste zou Gerets immers al meerdere malen met de dood bedreigd hebben. Gerets en zijn echtgenote Virginia Neuray zijn de bedreigingen moe en dienden daarom klacht in bij de politie.

De oorzaak van dit conflict is te zoeken in de relationele context. Bodart zou het immers niet kunnen verkroppen dat Gerets een relatie begon met Virginia Neuray, ex-vriendin van Bodart. De onenigheid zou danig uit de hand gelopen zijn door een dispuut rond het hoederecht van de zoon van Bodart en zijn ex-vriendin.

Bodart zou zowel zijn ex-vrouw als ex-ploegmaat Eric Gerets met de dood bedreigd hebben. "Hij bedreigde me meerdere malen. Hij rende eens achter mijn auto toen Virginia in Oupeye woonde en de politie moest toen ingrijpen. Hij zei toen dat we elkaar nog wel eens zouden terugzien. Een andere keer hield hij zijn vinger op mijn voorhoofd alsof hij een trekker zou overhalen en zei dat hij ons zou vermoorden. Ik heb geen andere keus, hij heeft een grens overschreden en ik moet wel een klacht indienen tegen hem. Ik weet dat dit een schok zal zijn in Luik maar ik ben niet bang. Iedereen gaat dood maar het zal niet zijn door Bodart of door een Albanees zoals hij me ooit vertelde", getuigt Gerets maandag in La Dernière Heure.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren