Tagtik

Geweerschoten op marathon San Diego

De Rock 'n' Roll Marathon in het Amerikaanse San Diego werd verstoord door een 58-jarige vrouw die geweerschoten afvuurde in de buurt van het parcours. Hierdoor werd de loopwedstrijd van 42.195 kilometer een tijdlang stilgelegd. De vrouwelijke schutter kon worden opgepakt.

Volgens politiechef David Nisleit liep een verkeersincident zwaar uit de hand, waarna de vrouw haar wapen bovenhaalde. De politie kon de dame pas arresteren na een wilde achtervolging en nadat ze zich op het dak van een parkeergarage verschanste en op de agenten vuurde.

De organisatoren van de marathon waren op hun hoede en in overleg met de politie legden ze de race een tiental minuten stil. Alle 4.900 lopers werden even naar een veilige zone geleid, waarna ze hun tocht verder konden zetten.

Het is inmiddels meer dan vijf jaar geleden (15 april 2013) dat er bomaanslagen plaatsvonden tijdens de marathon van Boston. Toen waren er twee explosies, beide op de trottoirs van Boylston Street in Boston, vlak voor de finishlijn van de marathon.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren