Tagtik

Gezochte Gentse voyeur filmde ook op andere plekken

Wie is de man die schaamteloos verborgen camera's plaatst en dames filmt in de douches van de HoGent en deze beelden vervolgens online plaatst? Maandagochtend blijkt dat diezelfde voyeur ook nog op andere plaatsen in België actief was.

Inmiddels dienden al meerdere vrouwen klacht in tegen de persoon die onder de schuilnaam 'dgreedb' pornografisch materiaal deelt op internet. De voyeur blijkt niet enkel in het sportcomplex van de Hogeschool Gent toe te slaan, hij filmde ook zijn secretaresse onder het bureau op het werk en hij maakt beelden in de badkamer van een vrouw.

Uit zijn profiel op de Nederlandse website blijkt dat de persoon in 2008 betalend lid werd, waardoor die vanaf dan niet alleen foto's maar ook beelden kon bekijken. Tevens zei de voyeur op het forum dat hij "al ­jaren bezoeker van de sporthal van de Gentse hogeschool" is.

Zaterdagnamiddag verdwenen alle posts van de bewuste 'dgreedb' plots van het forum. Staatssecretaris voor Privacy Philippe De Backer (Open VLD) wil in eerste instantie de site zo snel mogelijk offline proberen halen en vervolgens "keihard achter de daders aan gaan". Het Oost-Vlaamse gerecht startte alvast een onderzoek naar voyeurisme.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren