Tagtik

Greenpeace bijt zich opnieuw vast in Samson en co

De internationale milieuorganisatie Greenpeace trekt opnieuw ten aanval tegen Studio 100. De hetze rond de parodie van een rokende Maya de Bij is nog maar net gaan liggen, of Greenpeace pakt opnieuw uit met een opvallende campagne.

Greenpeace laat zich duidelijk niet afschrikken door de rechtszaak die Studio 100 opstartte naar aanleiding van het filmpje waarin Maya de Bij, een figuurtje van Studio 100, al rokend afgebeeld werd.

Ditmaal maakte Greenpeace een filmpje waarin het de Plopworst op de korrel neemt. Deze zou immers kankerverwekkend vlees bevatten volgens Greenpeace. In het bewuste filmpje vertelt een meisje dat de vleesindustrie schadelijk is voor onze planeet, dierenleed veroorzaakt en de opwarming van de aarde in de hand werkt.

Toch maakte Greenpeace de boterhamworst in het filmpje onherkenbaar, maar Studio 100 voelt zich uiteraard wel geviseerd. "Greenpeace besteedt blijkbaar geld dat mensen doneren aan dergelijke marketingacties. (...) Bewerkt vlees is pas schadelijk als je er te veel van eet. Bovendien brengen we veel producten op de markt, ook water en groenten", verdedigt Hans Bourlon van Studio 100 zich.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren