Tagtik

Gretige Duivels makkelijk voorbij Costa Rica: 4-1

De Rode Duivels hebben overtuigend en met spelend gemak hun uitwuifwedstrijd tegen Costa Rica gewonnen met 4-1. Met wervelend en gretig voetbal lieten zij Los Ticos geen schijn van kans.

Costa Rica kwam 0-1 voor dankzij Bryan Ruiz (ex-AA Gent), maar dat sloeg België helemaal niet uit het lood. Al snel kon Dries Mertens de gelijkmaker maken, voor de rust stonden de bordjes al op 2-1 dankzij Romelu Lukaku.

Na de rust gingen de Duivels op hun elan door. Ook met invallers als Batshuayi, Chadli, Thorgan Hazard of Tielemans bleven de Duivels gretigheid en zelfvertrouwen uitstralen. Een tweede doelpunt van Lukaku en eentje van Michy Batshuayi brachten de 4-1 einduitslag op het scorebord.

De Rode Duivels kunnen woensdag met vertrouwen afreizen naar Rusland, waar maandag de eerste wedstrijd tegen Panama gepland staat.

Beleef hier nogmaals het verloop van de wedstrijd:

22.40 België met vertrouwen naar Rusland

Carrasco, Tielemans, Batshuayi en Thorgan Hazard zorgen voor een mooie actie in de zestien van Costa Rica. De jongere broer van Eden krijgt de bal echter niet in het kader (78'). Ook Tielemans trachtte Navas nog te kloppen, maar lukte daar net niet in (83').

22.20 Hazard moet pikkelend het veld verlaten

Minuut 70 is het moment voor enkele vervangingen: Eden Hazard gaat na een trap naar de kant en wordt vervangen door Mousa Dembélé.
Youri Tielemans krijgt zijn speelminuten: hij komt in de plaats van Kevin De Bruyne.

Eden Hazard pikkelt het veld af, hopelijk laat de trap op geen sporen na. Analist Geert De Vlieger is alvast bijzonder enthousiast over de prestatie van de aanvoerder van de Rode Duivels.

22.10 Batshuayi maakt er 4-1 van

De Bruyne krijgt een mooie schietkans, maar de bal gaat net naast (57'). De Duivels blijven oppermachtig en spelen de bal verzorgd rond. Hazard maakt een mooi bruggetje en stuurt Romelu Lukaku weg: die vindt Michy Batshuayi die er 4-1 van maakt (64').

Leander Dendoncker en Thorgan Hazard vallen in voor respectievelijk Dedryck Boyata en Romelu Lukaku (66').

22.00 Lukaku maakt er 3-1 van!

Hazard versnelt en De Bruyne geeft een mooie steekpas aan Nacer Chadli. Zijn voorzet vindt het hoofd van Lukaku: 3-1 (50').

Bondscoach Martínez brengt prompt Michy Batshuayi voor Dries Mertens in (52'): even kijken wat Michy en Romelu samen in de spits kunnen.

Ook Marc Coucke kijkt mee:

21.50 Wissels bij België en Costa Rica

De tweede helft is begonnen. Bij de Rode Duivels komt Nacer Chadli in de plaats van Thomas Meunier. Bij Costa Rica zijn er twee vervangingen: Johan Venegas voor Marcos Ureña en Francisco Calvo voor Bryan Oviedo.

21.35 Rust: 2-1

Na goals van Ruiz (24'), Mertens (32') en Lukaku (42') kunnen de spelers gaan rusten na een amusante eerste helft. De Rode Duivels kwamen op achterstand, maar kwamen gretig terug.

21.30 Duivels kunnen het ook op de counter

Daar is dan toch de 2-1: Romelu Lukaku scoort na een snelle counter van de Duivels op een prachtige voorzet van Dries Mertens (41').

21.25 Vertonghen scoort, maar het doelpunt wordt afgekeurd

De Bruyne trapt opnieuw een heel goede hoekschop, Boyata kopt en Vertonghen kan in doel werken, maar het doelpunt van de recordinternational van de Duivels wordt onterecht voor buitenspel geannuleerd (37'). België blijft het doel van Keylor Navas belegeren.

21.20 Mertens maakt gelijk!

De Rode Duivels kunnen al snel tegenscoren. Lukaku wordt de diepte ingestuurd, maar moet wachten op versterking. De bal komt bij Hazard die hard voorzet en bij de tweede paal Dries Mertens vindt die maar moet binnentikken: 1-1 (32'). De Duivels willen doordrukken: Lukaku trapt hard op Navas die even moet worden verzorgd (33').

21.15 0-1 voor Costa Rica!

Lukaku krijgt een niet te missen kans als Eden Hazard scherp voorzet (19'), maar Keylor Navas pakt uit met een mooie redding. De lijnrechter had ook al voor buitenspel gevlagd.

Even later valt uit het niets de 0-1 voor Costa Rica (24'): Bryan Ruiz maakt zijn 24e doelpunt voor Los Ticos nadat Jan Vertonghen met een kopbal niet goed genoeg kan ontzetten.

20.55 Belgen nemen het initiatief

De Belgen kregen een snelle waarschuwing toen Oscar Duarte al vroeg een grote kans kreeg (3'), maar de Duivels reageerden meteen snel met een kans voor Hazard (5'). Met een solo van Carrasco (11') en een kopbal van Boyata (12') nemen de Belgen na dik tien minuten duidelijk het initiatief in de wedstrijd.

20.45 België en Costa Rica zijn eraan begonnen.

Los Ticos starten met een vijfmansverdediging: het zal dus voor de Rode Duivels een zaak worden om het gaatje in de Centraal-Amerikaanse defensie te vinden.

20.30 Ook de opstelling van Costa Rica, kwartfinalist op het WK 2014, is bekend.

20.00

De mascotte van de Rode Duivels toont alvast het wedstrijdblad van vanavond.

 

19.45

De Rode Duivels nemen het maandagavond in hun 'uitwuifwedstrijd' op tegen Costa Rica. Volg hier vanaf 20.45 uur het verloop van de wedstrijd.

Bondscoach Roberto Martínez wijzigt maar op één plek zijn elftal dat eerder aan de aftrap kwam tegen Egypte: Boyata neemt de plaats in van Ciman.

Bij Costa Rica is het uitkijken naar Keylor Navas, doelman van Real Madrid, en drie spelers met een JPL-verleden: Bryan Ruiz en Randall Azofeifa (ex-AA Gent) en Oscar Duarte (ex-Club Brugge).

Voor België is het de laatste wedstrijd voor het eerste duel in Rusland, volgende week maandag tegen Panama. Costa Rica is in Rusland ingedeeld in groep E met Brazilië, Zwitserland en Servië. Hun eerste duel is zondag tegen Servië.

Eden Hazard ziet het alvast helemaal zitten: hij telt al af naar volgende maandag. 

 (Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

 

 

Ook dit kan u interesseren