Tagtik

Haai bijt slagaders 22-jarige zwemmer door

In België nodigen de temperaturen van de Noordzee allesbehalve uit om een duikje te nemen, laat staan om pootje te baden. In Cuba torenen de temperaturen tegenwoordig vlot boven de twintig graden uit en dat nodigt toch net iets meer uit om een frisse duik te nemen, zelfs 's nachts.

Een 22-jarige jongeman genoot afgelopen weekend van een nachtelijke zwempartij aan het strand van Guardalavaca in het oosten van het Caraïbische eiland. Plots werd hij in de Caribische Zee echter gegrepen door een haai. Dat schrijft de lokale krant Ahora.

De haai beet zich vast in het been van de zwemmer. Andere badgasten die hem vergezelden, konden de haai uiteindelijk wegjagen, maar de 22-jarige jongeman verloor heel wat bloed. De zwemmer werd nog in allerijl naar het ziekenhuis gevoerd, maar daar overleed de jongeman enkele minuten later. "Hij arriveerde hier in zware shock en had veel bloed verloren. Hij had een diepe wonde in het linker dijbeen. Ook de slagaders waren doorgebeten", zei behandelend arts Enrique Remedios.

(Skwadra by Tagtik/Source: Ahora/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren