Tagtik

Hert doodt jager

De 62-jarige Regis Levasseur trok maandag met zijn jachtclub naar een bos vlak bij de Franse stad Compiègne. Regis jaagde er al tientallen jaren en kende het bos op zijn duimpje. Maandagochtend werd hij dan ook ingezet als 'drijver'. Hij moest te voet het bos rond stappen en lawaai maken zodat dieren uit hun schuilplaats gejaagd worden en neergeschoten kunnen worden door de jagers. Als drijver had hij geen wapen bij zich, maar enkel een stok om tegen dingen te kloppen om lawaai te maken zodat de dieren opgejaagd worden.

Plots merkte Regis een hert van vijf jaar oud op in het struikgewas. Hij deed het dier dan ook met veel lawaai schrikken. Het hert vluchtte echter niet weg en besloot om Regis aan te vallen. "Het kwam achter hem aan en besloot aan te vallen", zegt Guy Harlé, de voorzitter van de plaatselijke jachtvereniging aan de lokale media.
De 62-jarige Regis Levasseur  maakte geen schijn van kans tegen het woedende dier. Het mannetjeshert greep de drijver met zijn gewei en doorboorde zijn lichaam. "Zo’n steekwonde voelt alsof er tientallen messen tegelijkertijd steken. We konden niets meer voor hem doen", zegt de voorzitter van de jachtvereniging.

(Skwadra by Tagtik/Source: Courrier Picard/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren