Tagtik

Het enige overgebleven doel van spurtbom Mark Cavendish

De Britse wielrenner Mark Cavendish, 33 intussen, heeft een nieuw contract weten te versieren bij Dimension Data.

Cavendish rijdt sinds 2016 bij Dimension Data en ziet zijn contract nu verlengd met een jaar. Tevens zal 'Cav' als bijbaan zetelen in de nieuwe raad van toezicht van de wielerploeg.

Mark Cavendish doet er dus nog zeker één jaartje bij, maar is zeker niet van plan om uit te bollen. De Britse spurtbom heeft immers een duidelijk doel voor ogen in zijn laatste jaren als profrenner.

Cavendish droomt er luidop van om het recordaantal zeges in de Ronde van Frankrijk van Eddy Merckx te evenaren. 'De Kannibaal' won maar liefst 34 etappes in de Tour de France, Cav staat nu op 30.

"Het is geen geheim dat het record in de Tour de France nog mijn enige doel is in het wielrennen. Vier overwinningen lijkt niet zoveel als je er al dertig op je naam hebt staan. Maar ik heb altijd gezegd dat één etappe winnen in de Tour de carrière van een renner bepaalt. Dus ik weet hoe moeilijk het is om er nog eens vier te winnen. Maar ik zal nooit stoppen om het te proberen. Op de dag dat ik er niet meer in geloof, zal ik waarschijnlijk meteen stoppen met racen", verklaart Cavendish de fel gegeerde kers op de taart van zijn carrière.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren