Tagtik

Homokoppel zwaar toegetakeld in Gent

In Gent heeft er zich gisterennamiddag een ernstig geval van gaybashing voorgedaan. Een homokoppel werd in de Scandinaviëstraat aangevallen door een koppel dat boven hen woont.

Het gevecht ontstond op een parking. Daar zou de vrouw van het koppel de confrontatie opgezocht hebben met één van de heren die op dat moment in zijn auto zat. De man werd uitgescholden en bespuwd, waarna hij uit de wagen stapte. De man kreeg vervolgens enkele meppen in het aangezicht. De partner van de man wou tussenbeide komen en nam hiervoor een fietsslot mee ter verdediging. De man van de vrouw kwam zich op dat moment met de situatie bemoeien en wist het fietsslot te bemachtigen. Hij gebruikte het zware slot om het homokoppel enkele rake klappen te verkopen.

De twee mannen moesten overgebracht worden naar het ziekenhuis. Daar bleek dat één van beiden twee ruggenwervels had gebroken.

De politie liet weten dat het om een duidelijk geval van gaybashing zou gaan. “De twee slachtoffers kregen verschillende verwensingen naar het hoofd geslingerd die te maken hadden met hun geaardheid.”

De identiteit van de daders is bekend. Ze vluchtten weg na het voorval, maar worden momenteel opgespoord door de politie

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren