Tagtik

"Hopelijk doet Boyata het niet te goed"

Laurent Ciman is naar België teruggekeerd, Thomas Vermaelen en Vincent Kompany zijn nog niet helemaal fit: Roberto Martínez zal in zijn driemansverdediging een beroep moeten doen op Toby Alderweireld, Jan Vertonghen en Dedryck Boyata. Voor Brendan Rodgers, de trainer van Boyata bij Celtic, zal dit voor de 27-jarige verdediger geen probleem vormen: "Dat doet hij bij ons namelijk ook. Het is een systeem dat Dedryck tot in de details beheerst."

In Schotland zal de wedstrijd tegen Panama met gemengde gevoelens worden gevolgd: de Schotten zullen willen dat hun verdediger het goed doet, maar ook weer niet té goed. Bij Celtic is Boyata namelijk uitgegroeid tot een echte sterkhouder, maar zijn contract loopt nog één jaar. In de zomermercato moet Boyata een belangrijke beslissing nemen: bijtekenen of vertrekken tegen een prijs die flink onder zijn marktwaarde ligt.

Op het WK kan Boyata die marktwaarde de hoogte injagen. Op een contractvoorstel van Celtic ging de verdediger voorlopig nog niet in. Vandaar de gemengde gevoelens in Schotland: "Enerzijds is er trots, maar anderzijds kan het de directie ook veel kosten. Misschien eist hij plots het dubbele. Of wil hij een stap hogerop," aldus clublegende John Hartson bij Het Nieuwsblad.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren