Tagtik

Hypervervuiling: expats ontvluchten New Delhi

De luchtkwaliteit in de Indiase hoofdstad is er slecht aan toe. Zo erg zelfs dat de gezondheid van de inwoners er enorm onder lijdt. Buitenlanders die kunnen, ontvluchten New Delhi dan ook. Al verschillende dagen ontwaakt de grootstad in een dik wolkenpak van enorm vervuilende smog.

De luchtkwaliteit bedroeg er deze week 487 op 500, wat een enorm onheilspellend resultaat is. Nooit was de lucht zo vervuild in New Delhi. De Indiase overheid roept de schoolgaande jeugd en de inwoners dan ook op om thuis te blijven.

Ook vraagt de overheid om elke werf stil te leggen en vrachtwagens mogen de stad niet meer in. In afwachting dat de smog wegtrekt, staan vele expats voor een moeilijk dilemma: blijven of vertrekken?

"Als ik hier alleen zou zijn, zou ik twijfelen. Maar omdat we kinderen hebben, heb ik luchtreinigers geïnstalleerd. Toch is het moeilijk om kleine kinderen te verplichten om met een beschermend mondmasker naar school te gaan", legt een Britse moeder uit die uiteindelijk besloot om India te verlaten en terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk.

(LpR and Skwadra by Tagtik/Source: Courrier International/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren