Tagtik

Iets voor België? 'Panama voert verlofdagen in'

Onze nationale voetbaltrots werd voor dit WK ondergebracht in poule G samen met Tunesië, Engeland en Panama. "Ik dacht dat het enkel uit het kanaal bestond?", liet voetbalanalyst Johan Boskamp reeds gekscherend optekenen over die laatste tegenstander van de Duivels.

Een gebrek aan toewijding kan je de Panamezen alvast niet verwijten. Zo wil president Juan Carlos Varela van Panama dat elke inwoner naar de WK-wedstrijden van zijn natie kan kijken.

Carlos Varela denkt er serieus over na om alle bedrijven in het land te verplichten hun personeel vrijaf te geven op wedstrijddagen van het WK. "De wedstrijd tegen Engeland op 24 juni vormt geen probleem want die wordt op zondag gespeeld. Maar de wedstrijden tegen België en Tunesië vinden plaats op werkdagen. We zijn volop in gesprek met de private sector. We vragen bedrijven met aandrang om hun werkgevers vrijaf te geven, zodat zij de wedstrijden in de beste omstandigheden kunnen bekijken", sprak de president na het 0-0 gelijkspel dinsdagavond in de oefeninterland tegen Noord-Ierland.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren