Tagtik

[UPDATE] IJsland vreest deze Argentijnse sterren

Met Argentinië tegen IJsland wordt ook het spel in groep D, waar ook Kroatië en Nigeria in zitten, op gang gebracht. Zaterdag om 15.00 uur nemen Los Albicelestes het op tegen de Strákarnir okkar, IJslands voor 'Onze Jongens'. Welke Argentijnen moeten de Ijslanders het meest vrezen?

Lucas Biglia, de voormalige Principito van het Astridpark
De man die zeven seizoenen speelde op de Belgische voetbalvelden zit al bijna aan 60 caps met de Albiceleste. Sinds meer dan zeven jaar is de controlerende middenvelder een vaste waarde bij de vicewereldkampioen. Omdat ze zich samen kroonden tot wereldkampioen bij de U20 in 2005 is Biglia heel goed bevriend met Lionel Messi.

Lionel Messi, eindelijk verlost van alle frustraties?
Al meer dan 10 jaar is de in Rosario geboren speler de grote figuur van de Albiceleste. Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in de relatie tussen de nationale ploeg en Messi. Hij mag dan wel alles gewonnen hebben met FC Barcelona, zijn palmares met Argentinië oogt mager. Uit frustratie na de verloren finale van de Copa America in 2016 kondigde Messi zelfs aan dat hij zou stoppen als international. Op die beslissing kwam hij uiteindelijk terug: voor een laatste keer zal hij proberen om het WK te winnen.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren