Tagtik

"Ik pas het best bij Hazard"

Maandag brengt bondscoach Robert Martínez zijn selectie van 28 spelers terug tot de 23 Rode Duivels die meemogen naar het WK in Rusland. Voor Christian Benteke wacht dus zaterdagavond in het Koning Boudewijnstadion een belangrijke test tegen Portugal. In maart werd hij niet opgeroepen voor de oefeninterland tegen Saudi-Arabië, na een tegenvallend seizoen met Crystal Palace in de Premier League.

"Ik ben supergemotiveerd. Ik denk niet te veel aan het seizoen met Crystal Palace. Ik ben nu hier en de adrenaline stroomt. Het is niet elk jaar dat je een WK kan spelen. Ik denk er geen seconde aan dat ik niet bij de 23 zal zijn", zo klinkt het vol vertrouwen bij de 27-jarige aanvaller in Het Nieuwsblad.

Benteke is een goede vriend van Hazard en vindt dat hij als geen andere spits van de Duivels past bij de dribbelkont van Chelsea: "Als ik naar mezelf kijk, vind ik me wel compleet als aanvaller. Ik kan met de rug naar doel spelen, ik kan met het gezicht naar doel spelen. Ik kan zowel overweg met flankvoorzetten als met kort passenspel. Ik kan me aanpassen, ook dat is een voordeel."

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren