Tagtik

Iljo Keisse vandaag toch op Gentse Zesdaagse

In oktober ging Keisse onder het mes. "De pees was kapot. Ik had me domweg gesneden aan een stuk glas. Het ene uiteinde zat op het einde van mijn vinger en het andere bijna in het midden van mijn hand. Zoiets moet onmiddellijk weer aan elkaar gezet worden of het is verloren. Dan had ik voor de rest van mijn leven mijn rechterpink niet meer kunnen bewegen."

Door de operatie en de daaraan gekoppelde revalidatie mist Keisse wel 'zijn' Zesdaagse. "Het is de eerste keer dat ik er door een blessure niet bij ben en dat is toch behoorlijk bitter. Zeker ook omdat ik er niet jonger op word en ik dus niet weet hoeveel ik er nog zal kunnen rijden. De Zesdaagse van Gent is toch ieder jaar weer een hoogtepunt van het seizoen. De sfeer is er gewoonweg uniek", zegt Keisse in Deze Week.

De renner van Quick-Step Floors kan het dan ook niet laten om toch even de sfeer te gaan opsnuiven in het Kuipke. "Donderdagavond ga ik met mijn trouwe supporters kijken. Naar de finale ga ik uiteraard ook wel kijken. Toch is het dubbel, want ik zal er toch vooral weer mijn kas zitten opvreten, vrees ik. Niet van miserie dit keer, maar door brute pech.

De Belgen Moreno De Pauw en Kenny De Ketele staan na dag twee aan de leiding in de Gentse Zesdaagse.

(Skwadra by Tagtik/Source: Deze Week/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren