Tagtik

Inbraak van het jaar in Kalmthout?

In de nacht van donderdag op vrijdag heeft er in Kalmthout een spectaculaire inbraak plaatsgevonden. Dieven gingen er in een muziekwinkel via een gat in dak aan de haal met maar liefst tien accordeons. Volgens de zaakvoerder hadden de accordeons samen een waarde van minstens 50.000 euro. Momenteel ontbreekt elk spoor van de daders. 

Zaakvoerder Smeulders is nog steeds onder de indruk van de feiten. Bij de tien accordeons zaten ook enkele waardevolle exemplaren van klanten. "Vrijdagochtend zag ik enkele gaten in het plafond in de kamer waar de instrumenten lagen opgeslagen. Ik had onmiddellijk door wat er aan de hand was." De zaakvoerder belde vervolgens onmiddellijk de hulpdiensten. Zij hebben de nodige vaststellingen gedaan, maar van de daders ontbreekt nog elk spoor. 

Hoe de inbrekers het alarm hebben kunnen omzeilen wordt momenteel nog onderzocht. Volgens Smeulders zijn ze heel gericht te werk gegaan. "Ze wisten perfect welke accordeons ze moesten meenemen. Ze namen de Italiaanse accordeons mee, wat qua productie kwalitatief de beste instrumenten zijn.”, besluit de zaakvoerder. (Skwadra by Tagtik/Source: ATV/Illustration Picture: Belga) 

Ook dit kan u interesseren