Tagtik

Internationale troepenmacht om Palestijnen te beschermen

Een speciale top voor de Organisatie voor Islamitische Samenwerking (OIS) heeft de oprichting geëist van een internationale legermacht om bescherming te bieden aan de Palestijnen. Dit na aanhoudend en terugkerend excessief geweld door Israëlische troepen in Gaza.

De landen van de OIS-top vragen 'de internationale bescherming van de Palestijnse bevolking, met inbegrip van een internationale beschermingsmacht'.

De Turkse president Erdogan liet in zijn betoog weten dat de Palestijnse bevolking "iedere dag hun jonge kinderen verliest door de Israëlische terreur" en dat ze hiertegen de nodige bescherming verdienen. Hij verwees ook naar de vredesmacht die destijds in Bosnië-Herzegovina en Kosovo werd ingezet. Het is noodzakelijk om in dit geval ook soortgelijke troepen te sturen. Hij vergeleek de hanelingen van Israël tegen Palestijnen in Gaza met die van de nazi's tegen de joodse bevolking.

Of zo een internationale troepenmacht er effectief zal komen, valt nog te betwijfelen. Zowel Israël als de VS zullen zich verzetten tegen de oprichting hiervan.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren