Tagtik

Italië sluit hoogste viaduct van het land

Een maand na de instorting van het Morandi-viaduct in Genua, heeft de Italiaanse overheid besloten om het het Sente Longo-viaduct te sluiten om veiligheidsredenen. Dat is het hoogste viaduct van Italië.

Bij de instorting van de Morandibrug vielen maar liefst 43 doden. Een nieuw drama willen de Italiaanse autoriteiten dan ook koste wat het kost vermijden. De betonnen en stalen Sente Longo-brug verbindt de steden Castiglione Messer Marino en Belmonte del Sannio en werd in de jaren '70 gebouwd. Tussen de verschillende betonplaten die het wegdek vormen van deze 185 meter hoge brug, zitten echter gigantische gaten. Vorige maand werd dit gebied bovendien nog eens getroffen door een aardbeving, waardoor de stabililiteit van het Sente Longo-viaduct helemaal in vraag wordt gesteld. Zo zou de allerhoogste brugpijler, die is geplaatst op een voet van slechts 20 centimeter, hierbij verschoven zijn.

Het Sente Longo-viaduct zou lang niet de enige Italiaanse brug zijn die in erbarmelijke staat verkeert. Na het tragische instorten van de Morandi-brug pleitte de Nationale Onderzoeksraad van Italië er al voor om tienduizenden bruggen te laten renoveren.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Wikipedia)

Ook dit kan u interesseren