Tagtik

Jodelaar opnieuw vrij, clown blijft in de cel

Jodelaar Dietwin H. werd maandag na twee weken voorhechtenis onder voorwaarden vrijgelaten door de Brugse onderzoeksrechter in het onderzoek naar de moord in Ettelgem. Hij beweert helemaal niet op de hoogte te zijn geweest van de moord en zegt pas maandagochtend op de plaats delict te zijn geweest voor een zakelijke bespreking. Clown Kevin L., die verdacht wordt van de moord, zit wel nog steeds in de cel. Hij werd aangehouden voor moord en voor wederrechtelijke vrijheidsberoving.

Twee weken geleden werd in de garage van een woning in Ettelgem, deelgemeente van het West-Vlaamse Oudenburg, het lichaam aangetroffen van de 46-jarige Caroline D. De kinderen van de vrouw, 12, 15 en 17 jaar oud werden vastgebonden aangetroffen op de bovenverdieping. De vermoedelijke dader van de moord is een ex-partner van de vrouw. Die wou wraak nadat de relatie op de klippen liep omdat het niet klikte tussen hem en de drie kinderen.

De verdachte, ooit bekroond tot Beste Clown van de Benelux, verschanste zich na de moord op het dak van een flatgebouw in Bredene. Na meer dan vijf uur op het dak en nadat Kevin L. de politiediensten voortdurend had uitgedaagd, kon hij worden ingerekend.

Zijn kompaan, met wie hij die bewuste zondagnacht het huis van zijn ex-partner was binnengedrongen, vluchtte na de gruwelijke feiten naar Gent. De man, ook bekend van onder meer Belgium's Got Talent waarin hij optrad als jodelaar, reageerde aanvankelijk op de sociale media op het nieuws over de moord en de jacht van de politie op de dader. Later werd hij eveneens opgepakt door de politie, maar maandag werd hij opnieuw vrijgelaten, zij het onder voorwaarden.

(Skwadra and Fausto by Tagtik/Source: VRT, HLN/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren