Tagtik

Jongetje (6) sterft na eten pannenkoek

Een jongetje van zes jaar oud is donderdag om het leven gekomen nadat hij op school een pannenkoek had gegeten. Jadhen was allergisch voor zuivelproducten, en daar was de school van op de hoogte. Toch kreeg hij tijdens de middagpauze een pannenkoek voorgeschoteld. Dat meldt het Franse BFMTV.

Het drama speelde zich af in een lagere school in het Franse Limas. "Op de weg naar huis na school ging het al niet goed met mijn kind. Hij zei tegen mij 'Mam, ik voel me niet goed, ik wil overgeven'. Hij hield niet op en bleef pijn lijden: 'Mam, ik kan het niet meer aan', zei hij steeds. Ik heb hem dan naar binnen gedragen en de omstanders gevraagd om de ambulance te bellen", getuigt moeder Marie-Anaëlle emotioneel bij BFMTV.

De hulpdiensten haastten zich als de bliksem naar de zesjarige knaap, maar konden hem niet meer redden. Diezelfde dag nog stierf hij. De wetsdokter stelde vast dat de jongen aan zijn einde kwam aan de gevolgen van een anafylactische schok, een acute allergische reactie.

De ouders van het overleden kindje zijn in diepe rouw en nemen de school heel wat kwalijk. De leerkrachten waren immers op de hoogte van de koemelkalergie van de jongen. "Ze weten perfect wat koemelkallergie is én ze weten hoe ze dat moeten behandelen in geval van nood. Het is erger dan een vergissing, om iemand iets te geven wetende dat het hen zou kunnen schaden. Dit is absoluut schandalig en onrechtvaardig, het was hun verantwoordelijkheid", klink het krachtig.

(Skwadra by Tagtik/Source: BFMTV/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren