Tagtik

"Jullie zullen hoge prijs betalen voor gifgasaanval in Syrië"

De Amerikaanse president Donald Trump heeft genadeloos hard uitgehaald naar Rusland en Syrië, op een manier die hij nog maar zelden hanteerde.

De 45e president van de Verenigde Staten begon zijn presidentschap met een charmeoffensief jegens zijn Russische collega Vladimir Poetin. Van die diplomatische vriendelijkheid is echter helemaal geen sprake meer.

Trump is niet te spreken over de gruwelijke methodes die de president van Syrië Bashar al-Assad gebruikte in de stad Douma om onschuldige burgers uit te moorden. Rusland steunt Assad al sinds jaar en dag.

In de nacht van zaterdag op zondag zou het Syrische regime van Bashar al-Assad in Douma een gifgasaanval hebben uitgevoerd. Douma is de laatste stad die nog in handen is van rebellen. Hierbij vielen maar liefst 150 doden en 1.000 gewonden. Inmiddels zouden de rebellen wel aan het Syrische regime gemeld hebben dat ze zich terugtrekken uit Douma.

Trump veroordeelt de praktijken van Assad openlijk op Twitter. "Vele doden, onder wie vrouwen en kinderen, in een zinloze chemische aanval in Syrië. Het gebied van deze wandaad is afgesloten en omringd door het Syrische leger, zodat de buitenwereld er geen toegang tot heeft. Open het gebied onmiddellijk voor medische hulp en verificatie. Opnieuw een humanitaire ramp zonder enige reden. Ziekelijk! President Poetin, Rusland en Iran zijn verantwoordelijk voor het steunen van het beest Assad. Daar zullen ze een hoge prijs voor betalen."

Assad ontkent dat het Syrische regime gebruikmaakte van gifgas.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren