Tagtik

Kan Meghan ooit de vrouw van de koning worden?

Meghan Markle trouwt zaterdag met veel pracht en praal met prins Harry. Maar maakt zij kans om ooit haar man de troon te zien bestijgen en kan zij dus de echtgenote van de koning van Engeland worden?

Dat wordt een moeilijk geval, want sinds de geboorte van Louis Arthur Charles, het derde kind van prins William en zijn vrouw Kate Middleton, op 23 april van dit jaar, is prins Harry nog een plaatsje achteruitgeschoven in de lijn van de Britse troonopvolging.

Momenteel zit het zo: als koningin Elizabeth II komt te overlijden, wordt zij opgevolgd door haar zoon, prins Charles. Na hem is het de beurt aan zijn zoon, prins William, en die wordt gevolgd door zijn zoon, prins George. De vierde in de lijn van de troonopvolging is prinses Charlotte, dochter van prins William, gevolgd door prins Louis.

Sinds 2013, nog voor prins George geboren was, werd de Britse wet aangepast: de mannelijke leden van de koninklijke familie worden niet automatisch voor hun zussen geplaatst in de hiërarchie. Daarom blijft Charlotte voor haar broertje Louis staan.

Prins Harry is dus maar de zesde in lijn voor de troonsopvolging. Er moet dus al heel wat gebeuren voor Harry, de prins van Wales, de troon zou kunnen bestijgen.

(Fausto by Tagtik with LpR/Picture: Instagram Kensington Royal)

Ook dit kan u interesseren