Tagtik

"Karius moet nu professionele hulp zoeken"

De schlemiel van het weekend is met voorsprong doelman Loris Karius geworden. De 24-jarige Duitse keeper van Liverpool zorgde er met twee blunders van formaat voor dat Real Madrid voor het derde jaar op rij de Champions League won.

Nadat hij de bal pal tegen het uitgestoken been van Real-spits Karim Benzema wierp en ook nog eens een makkelijk afstandschot van Gareth Bale door zijn handen liet glippen, kroop Liverpool-doelman Karius weg van schaamte. Na het laatste fluitsignaal barstte hij dan ook uit in tranen.

Voormalig keeper en voetbalanalist Wim De Coninck herkent de ontroostbaarheid en eenzaamheid die een verslagen doelman op dat moment kenmerkt. Ook hij maakte zoals elke doelman wel eens een foutje, alleen wordt een doelman daar op afgerekend en een spits die een kans mist, krijgt niet meteen de stempel van blunderaar op zich krijgt.

"Karius heeft nu twee keuzes. Ofwel steekt hij zich weg voor alles en iedereen, maar dan kom je vooral jezelf tegen. En echt anoniem zal hij niet meer over straat kunnen lopen. Ofwel zoekt hij troost en professionele hulp", stelt De Coninck maandag in De Standaard.

Op social media is Karius alvast het mikpunt van spot geworden.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren