Tagtik

Kavanaugh ontkent en krijgt steun van Trump

Kandidaat-rechter voor het Hooggerechtshof Brett Kavanaugh ontkent alle aantijgingen van mogelijk seksueel misbruik met klem en zei dat hij zijn kandidatuur niet zou intrekken. De Amerikaanse president Donald Trump bevestigt via Twitter zijn vertrouwen in Kavanaugh.

"Rechter Kavanaugh heeft Amerika precies getoond waarom ik hem voorgedragen heb. Zijn getuigenis was krachtig, eerlijk en meeslepend", schreef Trump. "De destructieve strategie van de Democraten is schandalig en dit proces was een en al veinzerij en een poging om te vertragen, te verhinderen en tegenstand te bieden. De Senaat moet stemmen!", tweette Trump.

Pakkende getuigenis

Professor Christine Blasey Ford heeft met een krachtige getuigenis in de Amerikaanse Senaatscommissie kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh in heel nauwe schoentjes gebracht. Dat is de man die door president Donald Trump voorgedragen is voor het Hooggerechtshof.

De stemming over de benoeming van Kavanaugh werd dan ook uitgesteld na de tussenkomst van Professor Christine Blasey Ford die aangerand werd door Kavanaugh. Inmiddels hebben al vier vrouwen zich gemeld die beweren aangerand te zijn geweest door kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh. Christine Blasey Ford vertelde in de Senaatscommissie hoe ze aangerand en bijna verkracht werd door Kavanaugh op een feestje in 1982 in een huis in Maryland. De professor slaagde er uiteindelijk in om te vluchten. Al die jaren zweeg de professor over het voorval, ook al heeft het haar levenslang getekend en draagt ze tot op vandaag nog steeds de psychologische gevolgen. Enkel tegen haar echtgenoot durfde ze de aanranding vertellen.

Toen rechter Kavanaugh in juli naar voren geschoven werd als kandidaat voor het Hooggerechtshof, stond de vrouw voor het dilemma of ze de aanranding publiek zou maken of niet. Professor Christine Blasey Ford koos ervoor om het stilzwijgen te doorbreken en toonde zich daarom donderdag bereid om te getuigen in de Amerikaanse Senaatscommissie. Nadat ze het nieuws bekendmaakte, werd ze meermaals lastiggevallen en zelfs met de dood bedreigd. Professor Christine Blasey Ford vreesde door te praten over de zware feiten, dat ze vermoord zou worden door kandidaat-opperrechter Brett Kavanaugh.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren