Tagtik

"Kinderen kregen eten tot ze moesten kokhalzen"

Een ex-medewerkster van kinderopvang ’t Paddestoeltje in het West-Vlaamse Lichtervelde diende klacht in bij de politie omtrent de walgelijke praktijken die er zouden plaatsvinden in de kinderopvang.

De 21-jarige dame getuigt woensdag anoniem in Het Nieuwsblad. Haar beschuldigingen vereenzelvigen de grootste vrees van elke ouder. "Kinderen kregen er eten tot ze moesten kokhalzen. Overgeefsel stak ze gewoon weer in hun mond of in de pot met eten voor de andere kinderen. Ze zette de kinderen in de koude buiten. Als kindjes uit een stoel vielen, moesten we dat verzwijgen. Medicatie gaf ze niet aan zieke kindjes en babyfoons vond ze overbodig. Het ergste wat ik zag, was toen ze een kindje dat moeilijk deed gewoonweg beet. ’s Avonds moesten we tegen de mama zeggen dat een ander kindje had gebeten."

De 21-jarige vrouw beschuldigt haar werkgeefster Chantal V. (53). De voormalige werkneemster van de kinderopvang maakte zelfs een hallucinant filmpje waarop te zien is hoe de Torhoutse uitbaatster een kindje volpropt en zijn hoofdje naar achteren duwt. Dat beeldmateriaal bezorgde ze aan de politie op 21 februari.

De politie opende een gerechtelijk onderzoek. "De uitbaatster werd opgepakt en voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Ze werd vrijgelaten onder een aantal voorwaarden", geeft Frank Demeester van het Brugse parket meer uitleg. Kind en Gezin heeft de vergunning van de kinderopvang alvast tijdelijk geschorst.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren