Tagtik

Kinderen ontsnappen aan dood na politieachtervolging

In Borgerhout is de buurt zaterdagnamiddag opgeschrikt door een wilde achtervolging. De politie vuurde ook een schot op een vluchtende wagen waarna drie verdachten konden worden opgepakt.

Een voertuig vluchtte rond 15.30 uur weg bij een politiecontrole. Aan hoge snelheid vluchtte de bestuurder weg, wat tot gevaarlijke situaties leidde in het stadscentrum. De situatie was zelfs zo gevaarlijk dat enkele kinderen opzij moesten springen voor de vluchtende auto. 

Het voertuig kwam pas tot stilstand op de Turnhoutsebaan toen het voertuig zich vastreed op een busbedding. Volgens woordvoerder, Willem Migom, van de Antwerpse politie kon één persoon vluchten na de botsing. Hij is nog steeds spoorloos. De politie dacht de overige daders te kunnen arresteren, maar na het uitstappen uit hun politievoertuig reed de chauffeur opnieuw weg. 

Pas in de Wetstraat in Antwerpen-Noord kon de politie de drie personen inrekenen. De politiewoordvoerder bevestigt ook nog dat de poliitie een schot heeft gelost om het voertuig te laten stoppen. Niemand raakte gewond door dit schot. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren