Tagtik

'Kleurrijk' afscheid van dappere Maithili

Wie dinsdag naar de afscheidsplechtigheid van Maithili komt in de Maria Assumptakerk in Assebroek, wordt gevraagd geen donkere en sombere kledij te dragen. "Kom maar gewoon in de kledij waar je je goed in voelt. Het wordt warm en zomers. Bovendien hield Thili van kleurtjes", zeggen de ouders.

Na een bijzonder moedige strijd is de 13-jarige Maithili Vanhille woensdagavond overleden aan de gevolgen van een zeldzame hersenstamtumor.

Nadat deze moedige meid in 2016 de bikkelharde diagnose kreeg en haar nog drie tot negen maanden werden voorspeld, probeerden haar ouders elke mogelijkheid om hun dochter alsnog te redden van deze agressieve hersenstamtumor. Via heel wat benefietactiviteiten, waarvoor de ouders van het kind bijzonder dankbaar waren, raakten heel wat mensen betrokken bij de kleine Maithili en haar zware strijd. Zo trokken ze ook naar Mexico voor een experimentele behandeling. Hierdoor leek Maithili opnieuw de goede kant uit te gaan, het verlengde haar leven zelfs met twee jaar.

Woensdagavond heeft deze 13-jarige alsnog de strijd verloren tegen deze zware ziekte. "Maithili heeft besloten om te vertrekken. Ze is heel vredig, rustig en zonder pijn gestorven. Zowel ikzelf als haar mama, broer en hondje waren bij haar. Maithili blijft voor altijd ons prinsesje", reageert de vader van het moedige meisje.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Facebook)

Ook dit kan u interesseren