Tagtik

Komt er een einde aan het sprookje van Ryanair?

Op 3 en 4 juli plant het voltallige cabinepersoneel van de Ierse lowcostluchtvaartmaatschappij Ryanair een topbijeenkomst in Dublin. Ze eisen een eerlijkere behandeling. Dat meldt de Internationale Federatie van Transportarbeiders bekendgemaakt. 
 
Enkele maanden geleden had Ryanair een proces in gang gezet om de vakbonden te erkennen. De federatie ziet echter te weinig vooruitgang in dit proces. Volgens de IFT is er aanhoudend zware kritiek op de slechte salariëring, de strikte discipline die wordt opgelegd, de onrealistische verkoopsdoelstellingen en het feit dat het personeel moet betalen voor zaken die elders door de werkgever gratis ter beschikking worden gesteld. 
 
Op 4 juni staat er in Brussel ook nog een bijeenkomst van de vakbonden van het luchtvaartpersoneel op de agenda. Hier zal overlegd worden hoe het personeel van Ryanair het best kan worden bijgestaan tijdens de bijeenkomst op 3 en 4 juli. Benieuwd of de lagekostenmaatschappij de lage prijzen kan blijven aanhouden als het personeel meer loon eist. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren