Tagtik

Komt er verbod op vrachtwagens in schoolomgeving?

De partijtop van CD&V heeft op haar gezinsdag in Bobbejaanland enkele opmerkelijke uitspraken gedaan. Voorzitter Wouter Beke kondigt zeven concrete maatregelen naar voren die de verkeersveiligheid voor kinderen moeten opkrikken. Hij wil een verbod op zwaar vrachtverkeer in de buurt van scholen en hij ijvert ook voor een verdubbeling van het budget voor fietspaden.
 
De gezinsdag heeft zowat 10.000 leden naar het pretpark in Lichtaart gelokt. CD&V-voorzitter Wouter Beke heeft aangekondigd dat de partij een partij van het gezin blijft en dat verkeersveiligheid een belangrijk thema wordt in de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. "Fietsbeleid wordt een absolute prioriteit voor onze 137 burgemeesters.", aldus Beke.
 
De partij wil dat het budget voor de aanleg van fietspaden met 200 miljoen euro verhoogd wordt. Dit is een bevoegdheid voor de Vlaamse regering. Nog moet het vrachtverkeer in de buurt van scholen en kinderopvang verboden worden op momenten dat ouders hun kinderen ophalen en afzetten. Camera's zouden deze overtredingen moeten controleren. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren