Tagtik

Komt FIFA World Cup Russia 2018 er wel?

Elke vier jaar vindt het wereldkampioenschap voetbal plaats. EA Sports pakt dan ook telkens uit met een nieuwe voetbalgame. De FIFA World Cup-game is door haar immense populariteit een garantie op hoge verkoopcijfers. Elke vier jaar gaan er dan ook miljoenen exemplaren over de toonbank. De World Cup-uitgave van de bekende FIFA-reeks spreekt zelfs nog meer gamers en voetbalfans aan dan de traditionele FIFA-games. Zo werd de game FIFA World Cup 2010 rond het WK voetbal in Zuid-Afrika één van de populairste sportgames van het laatste decennium. Het hielp EA Sports op weg om van FIFA de populairste reeks videogames ter wereld te maken.

Met het WK voetbal in Rusland dat met rasse schreden dichterbij komt, vragen steeds meer voetbalfans zich af of er ditmaal wel een videogame zit aan te komen. De vorige twee World Cup-games werden immers op 6 februari en 26 januari aangekondigd. Dat gaf de marketing afdeling van EA Sports telkens genoeg tijd om in elk werelddeel een gigantische reclamemolen op te starten in aanloop naar de wereldbeker.

Het ziet er naar uit dat men bij EA Sports ditmaal een andere strategie kiest om FIFA World Cup Russia 2018 te lanceren. Het WK voetbal gaat van start op 14 juni, de tijd dringt dus voor EA Sports.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren