Tagtik

Komt Puigdemont op voor N-VA?

De afgezette Catalaanse minister-president Carles Puigdemont zette zaterdag als een vrij man opnieuw voet op Belgische bodem. Honderden sympathisanten verwelkomden hem aan zijn woning met vlaggen en leuzes. Er loopt geen Europees of internationaal aanhoudingsbevel meer tegen hem, enkel in Spanje kan hij nog opgepakt en vervolgd worden.

Dat de Catalaan hele goede banden met de Belgische N-VA onderhoudt, is al heel lang bekend. De N-VA steunde zijn zaak immers van bij aanvang en verwelkomde Puigdemont met open armen toen die vluchtte uit Spanje. Is het nu tijd voor Puigdemont om iets terug te doen voor de Vlaams-nationalisten?

In de catacomben van de Belgische politiek circuleert sinds deze week het volgende gerucht: Carles Puigdemont zou de Europese N-VA-lijst duwen! "Vanop een eigen lijst in België maakt hij nauwelijks kans om verkozen te geraken. Maar op onze lijst verdient hij gemakkelijk een eigen zetel vanop een lijstduwersplaats", klinkt het bij een N-VA'er die anoniem wenst te blijven in HLN. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren