Tagtik

Krakers werden even schatrijk

Joey D. (32) en Kimberly A. (33) uit het Oost-Vlaamse Zelzate kraakten een alleenstaande woning in Assenede. Het jonge koppel deed dit omdat het geen andere uitweg zag en anders op straat moest overnachten.

In het gekraakte huis vonden ze tot hun grote verbazing het astronomische bedrag van 300.000 euro in een oud naaimachine. De krakers deelden een deel van het geld uit aan hun vrienden die hen de afgelopen jaren hadden geholpen. Ondertussen verbleven ze in het tuinhuis van vrienden. Op die locatie viel de politie binnen in het kader van een drugsdossier. De agenten vonden er 1.5 kg speed en 1.001 xtc-pillen. De bewoners van het huis waarin de drugs werden gevonden, waren op dat moment niet thuis. De agenten vonden wel Joey en Kimberly in het tuinhuis.

De politie nam Joey mee, die op dat moment 50.000 euro op zak had. Dat vonden de agenten vreemd voor iemand die in een tuinhuis woonde. Joey, Kimberly en de vrienden aan wie hij een deel van de 'schat' had uitgedeeld moeten zich nu voor de Gentse correctionele rechtbank verdedigen. Dinsdag werd de zaak er gepleit.

"Geld dat niet van jou is, mag je uiteraard niet uitdelen. En de mensen die het geld aannemen, hadden moeten weten dat Joey en Kimberly op geen 'normale' manier aan zulke sommen geld konden geraken", pleitte de openbare aanklager.

Het parket vraagt een celstraf van 18 maanden voor het koppel krakers en de vrienden bij wie de drugsinval plaatsvond, tevens eist het boetes van 6.000 euro, met uitstel en onder voorwaarden. In het eerste week van juli zal de uitspraak vallen.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren