Tagtik

Kris Peeters sleurt Ryanair voor de rechtbank

De Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair annuleerde de afgelopen weken haal wat vluchten. Hierdoor kwamen vele reizigers in de problemen en liep het imago van de lowcostmaatschappij een serieuze deuk op.

Minister van consumentenzaken Kris Peeters heeft besloten om Ryanair voor de rechter te dagen. Peeters (CD&V) vindt dat de Ierse luchtvaartmaatschappij niet voldoende communiceerde over de afgeschafte vluchten. Ook gebeurde de weinige communicatie naar Nederlandstalige en Franstalige klanten in het Engels. Ryanair gaf zijn passagiers ook bitter weinig informatie over een mogelijke annulatie.

Minister Kris Peeters dient nu een vordering tot staking in bij de rechtbank van koophandel. Hiermee kan een rechter dwangsommen opleggen aan Ryanair als het bedrijf dit in de toekomst nog eens doet. Zo wil de minister van consumentenzaken druk uitoefenen op het Ierse bedrijf om de wet na te leven.

"Ik besef dat er risico’s zijn aan mijn juridische stappen. De vrees leeft dat Ryanair kan wegtrekken uit Charleroi en Zaventem. Maar als ik via mijn economische inspectie zulke info krijg, dan kan ik twee dingen doen: wachten, of een duidelijk signaal geven. Ik heb voor het tweede gekozen", zegt Peeters donderdag in De Morgen.

(Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren