Tagtik

Kwalificeren de Russen zich als eerste voor de achtste finale?

De eerste wedstrijd van de tweede speeldag van deze groepsfase is Rusland-Egypte. Dit is meteen een doorslaggevende wedstrijd voor beide teams. Vanavond om 20:00 uur wordt deze partij gespeeld in Sint-Petersburg.

De Russen, die in de openingsmatch Saudi-Arabië opslokten (5-0), kunnen vanavond 6 punten bezitten en zich bijgevolg verzekeren van een plekje in de achtste finale. Dat was immers de minimumdoelstelling van het gastland.

De Egyptenaren, die in de eerste wedstrijd verslagen werden door Uruguay (1-0), moeten minstens één punt behalen om niet de eerste te worden die geëlimineerd is op dit WK.

Dinsdag neemt de Celeste het op tegen Saudi-Arabië (17:00 in Rostov) en kan het ook op zes punten komen. De Farao's proberen vanavond dus best niet te verliezen tegen de Russen

Op de derde speeldag in groep A zullen de Russen en de Uruguayanen tegenover elkaar staan, terwijl Egypte Saudi-Arabië partij zal geven.

Als de Russen en Egyptenaren vanavond gelijkspelen (en Uruguay wint van Saudi-Arabië), dan moet het team van Salah twee voorwaarden zien in vervulling gaan om zich alsnog te kwalificeren:

- De Russen moeten een zware nederlaag oplopen tegen Uruguay op de laatste speeldag in deze poulefase.
- De Egyptenaren moeten Saudi-Arabië verslaan en een beter doelpuntensaldo behalen dan de Russen.

Een nederlaag betekent einde verhaal voor de Farao's vanavond ...

(Skwadra and LpR by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren