Tagtik

Ledematen laten breken voor enkele euro's

In Palermo op het Italiaanse eiland Sicilië zijn er elf arrestaties gebeurd in het kader van gebeurtenissen die zomaar uit een film zouden kunnen komen.

Twee Siciliaanse bendes hadden een plan bedacht om de verzekering op te lichten. Ze zochten kwetsbare personen die ertoe bereid waren om hun armen of benen te laten breken om vervolgens een ongeluk in scène te zetten en zo een schadevergoeding via de verzekering op te strijken.

De bendes beloofden hun medeplichtige slachtoffers dertig procent van de schadevergoeding, plus een premie per ledemaat. Voor één gebroken ledemaat zou het medeplichtige slachtoffer 300 euro ontvangen. Twee gebroken ledematen waren goed voor 800 euro en wie bereid was om beide armen en benen te laten breken had recht op 1.000 euro. Uiteindelijk zouden de slachtoffers slechst 50 à 100 euro ontvangen.

Vooral kwetsbare personen werden uitgezocht als slachtoffer. De bendes viseerden alcohol-en drugsverslaafden en infiltreerden ook in daklozencentra om zou mensen te benaderen die de stap wel zouden wagen om aan geld te geraken.

Zo werd ook de 27-jarige Francesca Calvaruso aangesproken door een man die zich ‘de orthopeed’ noemde. Ze zat op dat ogenblik zelf in een opvangcentrum voor moeders met kinderen en moest rondkomen met zeer weinig geld. Ze stemde toe om haar arm en been te laten breken.

Ze werd naar een afgelegen schuur gebracht waar ook haar ‘verloofde’, met wie ze samen het ongeluk zou hebben, aanwezig was. Die man had ermee ingestemd zijn arm te laten breken. Ze kreeg een verdovend middel waarna haar ledematen gebroken werden door middel van halterschijven en grote zakken gevuld met stenen. Vervolgens werden ze naar een weg gebracht waar reeds een verkeersongeval met een motor en een beschadigde wagen geënsceneerd was.

Er werden reeds elf personen opgepakt, maar er zouden in totaal zeker vijftig personen betrokken zijn geweest. Onder de gearresteerden was ook de leider van één van de bendes, een schade-expert van de verzekeringen en een verpleegster.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren