Tagtik

Leuvense horrornacht: "Alsof iemand hen de dood wou injagen"

Twee jongemannen uit het Kempense Balen genoten in de nacht van donderdag op vrijdag van het Leuvense uitgaansleven. Op donderdag zijn er immers traditioneel veel fuiven en activiteiten in de studentenstad. Vrijdagochtend liep het echter grondig mis voor het duo uit de Kempen.

De jongemannen gingen donderdagavond eerst naar een fuif, daarna wouden ze nog even naar de Oude Markt afzakken, het verzamelpunt voor veel feestgedruis in Leuven. Toen ze vrijdagochtend van de fuif naar de Oude Markt stapten, kregen ze het plots aan de stok met vijf inzittenden van een zware BMW.

"Vier van hen stapten uit en gingen de twee achterna", vertelt de woordvoerder van de Leuvense politie. Een woordenwisseling mondde algauw uit in een echte knokpartij. "Mijn broer en zijn kameraad stonden machteloos. Ze kregen klappen alsof iemand hen de dood in wou jagen", vertelt Wouter Hinsch, een broer van één van de slachtoffers.

Een postbode die in alle vroegte al bezig was aan zijn ronde, zag alles gebeuren. Zo reed de bestuurder van de BMW bewust over het been van één van de jongemannen. De verwondingen die toegebracht werden bij de twee jongens zijn hallucinant. Het zinloze geweld leidde bij één van de jongens tot een oogkasbreuk, zijn kameraad vertoeft nog steeds in het ziekenhuis met een gebroken been.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren