Tagtik

Levend gekookt in wellness

De feiten vonden al plaats in juli 2011, maar pas deze week kwam er een uitspraak in het onderzoek naar de verantwoordelijken voor de dood van de Canadese Chantal Lavigne, een mama van twee kinderen.

Zij ging samen met een vriendin een avondje naar het plaatselijk kuuroord. Ze hadden beiden een modderpakking geboekt en werden dus volledig met modder ingesmeerd, ingewikkeld in plastic en bedekt met een deken. De temperatuur van de pakking was echter veel te hoog. De negen uren die volgden werden ze volledig aan hun lot overgelaten. Doordat beide vrouwen strak ingewikkeld waren, konden ze niemand verwittigen. Pas na negen uur merkte het personeel dat de vrouwen buiten bewustzijn waren. Een ambulance bracht hen nog naar het ziekenhuis, maar Chantal overleed. Haar vriendin overleefde het nipt. De lijkschouwer zei dat de doodstrijd van de vrouw vergelijkbaar was met levend gekookt worden. Haar lichaamstemperatuur was gestegen tot 40 graden en de vrouw stierf aan oververhitting.

De verantwoordelijken zijn nu gekend: Gabrielle Frécehette, Ginette Duclos en Gérard Fontaine. Zij werden in 2014 al schuldig bevonden aan nalatigheid met de dood tot gevolg voor Chantal en voor nalatigheid met verwondingen tot gevolg voor haar vriendin Julie. Maar ze gingen niet akkoord met hun celstraf van twee tot drie jaar en gingen in beroep. Deze week verloren ze dit beroep. Ze zullen hun straf dus ook effectief moeten uitzitten.

De partner van Chantal, Patrick Naud, is opgelucht met de veroordeling van de mensen die verantwoordelijk zijn voor haar dood. Vooral omdat één van de veroordeelden, Gabrielle Frécehette, nooit haar spijt getoond heeft en de schuld op Chantal stak. "Ik wil dat ze gestraft worden voor wat ze hebben gedaan, met een celstraf. Ik wil dat ze opgesloten worden zodat ze eens goed kunnen nadenken over wat ze hebben gedaan", aldus de echtgenoot van Chantal.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren