Tagtik

Londense terrorist lag maandagavond al op de loer

Omstreeks 7.37 uur lokale tijd is een bestuurder dinsdag met zijn wagen tegen de omheining van het parlement in Londen gereden. De wagen ramde eveneens verscheidene voetgangers en fietsers. De politie zou de aanrijding als een terreurdaad behandelen. Verschillende voetgangers raakten gewond, maar niemand verkeert in levensgevaar. Twee personen werden ter plaatse aan het parlement verzorgd en nadien naar het ziekenhuis gebracht.

De bestuurder van de wagen werd meteen gearresteerd. Inmiddels raakt er steeds meer informatie bekend over de dader. De vermoedelijke dader van de aanslag is de 29-jarige Salih Khater. Hij is een Brit van Soedanese afkomst. Hij kwam vijf jaar geleden van Soedan naar Groot-Brittannië en leefde in Birmingham. Hij zou niet gekend zijn bij de politie, en ook niet bij de antiterreurpolitie. Kater zou werken als winkelmanager. Uit zijn Facebookactiviteiten blijkt dat hij fan is van Céline Dion, Rihanna en Eminem. Tevens is hij een grote voetbalfan, blijkt uit zijn social media.

De dader wachtte maar liefst anderhalf uur tot het spitsuur om tot actie over te gaan in Westminster. Salih Khater reed naar de verkeerde kant van de weg om toevallige passanten te raken en vervolgens de veiligheidsbarrières van het parlement in te rijden.

Daily Mail meldt dat de dader maandagavond al in Londen zou rondgereden hebben in de buurt van toeristische trekpleisters. Dit wijst erop dat Londen mogelijk aan een nog bloederigere aanslag is ontsnapt.

De politie voerde al verschillende huiszoekingen uit, onder meer in het appartement van de dader en een internetcafé dat hij frequenteerde.

(Skwadra by Tagtik/Source: Sky News - Daily Mail/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren