Tagtik

Maandag D-day, maar welke keepers gaan mee?

Maandag zal bondscoach Roberto Martinez, die zijn contract zag verlengd worden met 2 jaar, zijn 26-koppige selectie voor het wk bekendmaken. Het meest gerespecteerde Duitse voetbalmagazine heeft zijn elftal van het seizoen 2017-2018 dan weer afgelopen week bekendgemaakt. De Belg Koen Casteels staat er in doel.

Thibaut Courtois en Simon Mignolet zijn al zeker van een plekje op het vliegtuig naar Rusland. Enkel een blessure zou de wk-droom van beide doelmannen die in Engeland actief zijn, nog kunnen vergallen. Er blijft dus nog één plekje over voor een doelman in de selectie van bondscoach Roberto Martinez. De strijd voor deze laatste nationale keepersplunje lijkt tussen Matz Sels (Anderlecht) en Koen Casteels (Wolfsburg) te gaan.

Casteels krijgt alvast heel wat felicitaties van het Duitse voetbalmagazine Kicker voor zijn prestaties afgelopen seizoen. Als keeper van het jaar twijfelt geen Duitser eraan dat Casteels mee naar Rusland mag. Maar met Matz Sels die eveneens zijn goede vorm lijkt gevonden te hebben in het Brusselse doel, zal Martinez nog een moeilijke knoop moeten doorhakken.

Kicker oordeelde dat de volgende spelers het elftal van het seizoen vormen in de Bundesliga: Koen Casteels (Wolfsburg), Jérôme Boateng (Bayern), Naldo (Schalke 04), Mats Hummels (Bayern), Lars Bender (Leverkusen), Nico Schulz (Hoffenheim), Charles Aranguiz (Bayer Leverkusen), James Rodriguez (Bayern) Andrej Kramaric (Hoffenheim), Serge Gnabry (Hoffenheim) en Robert Lewandowski (Bayern).

(Skwadra and Dupk by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren