Tagtik

Maken deze sterren Duitsland opnieuw wereldkampioen?

De Mannschaft denderde door de kwalificatiecampagne (30 op 30), maar ondervond dan heel wat moeilijkheden in de laatste rechte lijn richting het WK in Rusland. Zorgen deze sterren ervoor dat de Duitsers hun titel verlengen in Rusland?

Toni Kroos, de discrete ster
De middenvelder van Real Madrid maakt al 8 jaar deel uit van het vaste meubilair van de Mannschaft. Hoewel hij pas 28 is, heeft hij al alles gewonnen. Een wereldtitel met Duitsland en vier Champions Leagues met Bayern en Real. Met zijn uitstekende inspeelpass, technisch begaafdheid, zonder zijn werkkracht te vergeten, is Kroos zonder twijfel één van de beste spelers ter wereld. Hij is dan ook hét toonbeeld van deze Mannschaft. Hij speelt zelden een mindere wedstrijd.

Manuel Neuer, de doelman-libero
Manuel Neuer heeft dit seizoen nauwelijks gespeeld na een breuk in zijn middenvoetsbeentje in september van vorig jaar. Joachim Löw heeft hem echter wel opgenomen in zijn 23-koppige selectie voor het WK, ook al bezit Duitsland een weelde aan topkeepers. Maar Neuer is uniek in zijn soort. Hij heeft immers alle talenten van een klassieke keeper, maar hij kan het spel op heel precieze wijze zowel met de hand als met de voet op gang brengen. Bovendien aarzelt hij niet om deel te nemen aan het spel in een rol van libero. In de aanval komt de Mannschaft dan op die manier in een man-meer-situatie te staan.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren