Tagtik

Man vermoordt vrouw op eerste date

Een inwoner van het Vlaams-Brabantse Ternat werd maandag aangehouden door de onderzoeksrechter van Brussel en wordt verdacht van moord. De inwoner van de Overnelleweg belde in de nacht van zaterdag op zondag zelf de hulpdiensten met de melding dat hij een inbreker had neergeslagen.

Toen de politie ter plaatse kwam, troffen de agenten het levenloze lichaam van een 32-jarige vrouw uit Oost-Vlaanderen aan in zijn woning. "Op het eerst zicht wijst niets er echter op dat zij bij de verdachte zou hebben ingebroken", zegt parketwoordvoerder Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde bij Persinfo.

Het parket stuurde een wetsdokter en het labo werd eveneens ter plaatse gestuurd om grondig de omstandigheden te onderzoeken waarin de vrouw om het leven is gekomen. "De verdachte, die de feiten bekend heeft, werd reeds verhoord door de onderzoeksrechter en onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de exacte doodsoorzaak is en wat de motieven van de verdachte waren", zegt de parketwoordvoerder.

Dinsdag brengt het parket een heel andere versie van de feiten naar buiten. De 37-jarige dader zou tijdens de eerste date de 32-jarige vrouw uit Zottegem hebben vermoord. Ze hadden elkaar enkele maanden eerder leren kennen op internet en besloten om afgelopen zaterdag voor het eerst af te spreken. De man pikte zijn date zaterdagavond op bij haar grootouders in Brakel. Vervolgens reed de vrachtwagenchauffeur uit Ternat met haar naar zijn woning. Wat daar dan precies gebeurde, onderzoekt het parket nog.

(Skwadra by Tagtik/Source: Persinfo - Ring Tv/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren