Tagtik

Martinez: armoezaaier op het WK?

Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels, krijgt een jaarsalaris van 925.000 euro. Uiteraard een mooi loon voor enkele wedstrijden per jaar. Met dit loon is de Spanjaard echter verre van bij de grootverdieners op het komende WK in Rusland. Van de 32 deelnemende landen staat hij op de 19e plaats.

Hij verdient wel meer dan Hernan Gomez, de bondscoach van Panama (400.000 euro) of Nabil Maalouz, trainer van Tunesië (350.000 euro), maar hij mag jaloers zijn op 18 van zijn collega's.

Bert Van Marwijk, bondscoach van Australië, bijvoorbeeld, krijgt 1,2 miljoen euro, Juan Antonio Pizzi (Saudi-Arabië) 1,4 miljoen, Jose Pekerman (Colombia) en Hector Cuper (Egypte) 1,5 miljoen. Oscar Tabarez (Uruguay) mag 1,7 miljoen euro op zijn bankrekening verwachten, Gareth Southgate (Engeland) 1,9 miljoen.

De echte grootverdieners krijgen van hun nationale voetbalbonden 3 tot 4 keer zoveel als de selectieheer van de Rode Duivels: Julen Lopetegui (Spanje) ontvangt 2,9 miljoen, Tite (Brazilië) 3,4 miljoen, Didier Deschamps (Frankrijk) 3,4 miljoen en Joachim Löw (Duitsland) 3,8 miljoen.

(Fausto by Tagtik with Dupk/Source: AS/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren