Tagtik

Meghan, evenbeeld van prinses Diana

In de vakliteratuur schrijft men wel eens dat mannen op zoek gaan naar een partner die heel wat karakteristieken van hun moeder bezit. Bij de Britse prins Harry lijkt dit zeker te kloppen. Zijn kersverse echtgenote Meghan Markle heeft immers heel wat overeenkomsten met zijn overleden moeder, prinses Diana.

Lady D. overleed op 31 augustus 1997 bij een auto-ongeval in Parijs. Ook al is het al ruim twintig jaar geleden, het Britse volk is haar nog lang niet vergeten. Dat komt omdat Diana een bijzonder warm hart had. Zo zette ze zich al aan het eind van de jaren tachtig in voor goede doelen. De moeder van Harry en William gebruikte haar bekendheid in campagnes tegen het gebruik van landmijnen en in het verminderen van het stigma rondom Aids. Daarmee maakte ze echt het verschil voor vele mensen in nood. Op een bepaald moment vertegenwoordigde ze meer dan 100 goede doelen. Voor deze onuitputbare inzet kreeg ze in 1995 de Humanitarian of the Year award.

De 36-jarige Meghan Markle heeft in combinatie met haar job als succesvol actrice in de Verenigde Staten, eveneens al een grote rol gespeeld voor heel wat goede doelen. Zo werkt ze als ambassadrice van heel wat ngo's en verricht ze zo humanitair werk. Meghan wordt al jaren gedreven door passie in haar strijd voor mensenrechten en gelijkheid tussen man en vrouw. Bij de Verenigde Naties is ze ambassadrice voor gelijke rechten voor vrouwen. Zo speechte ze vurig op de UN Women 2015 over gelijke rechten voor vrouwen. Meghan kreeg deze gulheid van kindsbeen af mee. Zo bezocht ze als tiener samen met haar moeder de sloppenwijken in Jamaica.

Net zoals prinses Diana moest Meghan Markle als kind de scheiding van haar ouders verwerken. Diana en Meghan verloofden zich beide na een jaar verkering. Beide prinsessen gingen ook naar privéscholen die enkel voor meisjes toegankelijk waren. Zo volgde Diana les aan de Riddlesworth Hall School in Norfolk en later aan de West Heath Girls’ School. Meghan volgde les op de meisjesschool Immaculate Heart High School in Los Angeles. Net zoals Diana wordt Meghan door het Britse volk als heel warm en toegankelijk ervaren.

Met al deze mooie karakteristieken die nostalgisch doen terugdenken aan prinses Diana, heeft Meghan Markle algauw het hart van de Britten veroverd. Harry besloot zelf zijn moeder te eren door twee diamanten van haar collectie te verwerken in de huwelijksring van Meghan.

(Skwadra by Tagtik/Picture: Twitter)

Ook dit kan u interesseren